Eldöntöttem a héten, hogy ma haladok a sütős-főzős elhatározásommal, úgyhogy ma megfőztem a tárkonyos-almás csirke levest, amit nagyim receptkönyvében találtam. Tény, nem az ő receptje, csak az újságból lett kivágva, de mivel benne volt a szakácskönyvben, így ez is számít :-P
Ímhol a recept:
Ímhol az előkészületek:
Tapasztalatok:
- Már eleve kockázva tettem fel a csirkét, mert úgy voltam vele, a fene se fogja kihalászni, meg leszűrögetni, ahogy a recept írja. Szépen forrás után lehalásztam a habot, mint a húslevesről szokás, aztán csókolom
- Amit cseréltem: fehérliszt helyett rízsliszt ment bele, illetve a tejszín 2 dl és laktózmentes volt, illetve mivel nekem ez így nagyon light-os levesnek tűnt, így levesbetétnek tettem bele 1 zacskó rízst pluszban
- A receptet nagyjából követtem, a rántást kissé elqrtam, mert egyszerre tettem fel a vajat és a lisztet (mert okos vagyok... -_-) az 1 deci víz mellé még a tejszínből is tettem, hogy csomómentesre tudjam keverni. Végén, amikor az almát tettem bele, azzal még takarékon gyöngyöztettem 10 percig
Az eredmény:
Egy egészen finom kis nyári leves.
Konklúzió:
Egész finom kis leves lett, bár lehetett volna kicsit savanykásabb... de legközelebb valószínűleg rendes citrom levét teszem bele, nem az üvegeset. Illetve az alma a végén magába szívta kissé a sót, ezért nekem picit fura lett az íze, de összességében ízlett. Legközelebb viszont lehet kicserélem az almát répára. :-)